Treceți la conținutul principal

MEDIATOR BUCURESTI - Mediere în conflicte de familie

 P rincipalele conflicte familiale ce pot fi soluționate prin procedura medierii:

1)      Continuarea  căsătoriei;
2)      Cererile accesorii divortului, solutionarea acestora prin intermediul medierii;
3)      Exercitarea drepturilor parintesti – exercitarea autoritatii parintesti;
4)      Stabilirea locuintei copilului/copiilor, dupa divort;
5)      Contributia parintilor la intretinera copilului/copiilor;
6)      Stabilirea planului parental;
7)      Interesul superior al copilului;
8)      Despagubiri in cazul unui divort;
9)      Despagubiri pentru suferirea unui prejudiciu si/sau prestatia compensatorie;
10)  Institutia logodnei conform noului Cod Civil.


Scopul medierii familiale:
Medierea familiala ajuta partile sa inteleaga faptul ca ruptura/divortul se datoreaza diferendelor dintre acestea.
Aceasta separare este strict responsabilitatea lor si nu trebuie sa afecteze cresterea si educatia copilului/copiilor.
In cele mai multe situatii, desi parintii se inteleg in cea mai mare parte a tuturor aspectelor, chiar si un singur aspect asupra caruia nu au aceeasi perspectiva poate provoca un conflict care sa afecteze interesul superior al minorului.
Incurajarea partilor sa identifice modalitati prin care sa arate minorului/minorilor faptul ca, desi nu mai convietuiesc impreuna, au ramas si vor ramane parintii copilului/copiilor si colaboareaza asfel incat sa fie alaturi de minor in orice moment.
Solutionarea problemelor financiare si materiale cauzate de divort, imbunatatirea comunicarii cu minorul/minorii.
Mediarea familiala reprezinta un mod pozitiv de a rezolva problemele care decurg din relatiile de familie. Mediatorul, neutru si impartial fata de dumneavoastra, va conduce discutiile in sensul de a va ajuta sa gasiti solutii pozitive si de comun acord la divergentele existente intre dumneavoastra cu privire la aspectele care necesita clarificarea odata cu schimbarile intervenite in vietiile dvs.

Care sunt avantajele medierii familiale?
            Medierea familiala va ajuta sa ajungeti la un consens din punct de vedere practic si functional atat in prezent dar si pentru viitor, aceasta incurajeaza luarea in comun a deciziilor si controlul asupra acestora ( nu o decizie impusa de Instanta de Judecata ). Prin medierea familiala se incearca imbunatatirea comunicarii, diminuarea stresului provocat de neintelegrile dintre dvs., sustine copiii ,care pot fi afectati de separarea sau divortul parintilor, prin sprijinul pe care il acorda parintilor in incheierea de acorduri benefice pentru copiii dar si pentru parinti.
Medierea incepe cu o sedinta de evaluare a situatiei dvs., la aceasta sedinta puteti veni singur sau cu fostul partener. Daca si sotul/sotia dvs. este de acord cu procedura medierii vom stabilii o prima intalnire, cu toate partile implicate, comuna sau separata in care vom stabili un calendar al sedintelor de mediere. De regula medierea familiala dureaza intre 2-3 sedinte cu o durata maxima de 2 ore pentru fiecare sedinta, numarul de sedinte depinde de complexitatea problemelor dvs. care necesita a fi supuse medierii.
Medierea planului parental, plan in care se urmareste interesul superior al minorului, poate dura doar 1 sau 2 sedinte de mediere.
Acordul de mediere ( intelegerea sotilor ) la care se va ajunge  cu privire la desfacerea casatoriei si la rezolvarea aspectelor accesorii divortului se depune de catre parti la instanta competenta sa pronunte divortul, acordul de mediere incheiat intre parti, in cauzele/conflictele ce au ca obiect exercitiul drepturilor parintesti, contributia parintilor la intretinerea copiilor si stabilirea domiciliului copiilor, imbraca forma unei hotarari de expedient. 
DIVORT PRIN MEDIERE – TAXE SI ONORARII

Cat costa divortul? 
Atunci cand situatia o impune si ati luat decizia de a divorta, este de ajuns o vizita la un mediator specializat pentru a stabili pasii necesari intregii procedure de divort.
Numele purtat dupa divort, locuinta, partajul si custodia copiilor – in situatia existentei copiilor si alte aspect importante pot fistabilite in vederea ajungerii la o intelegere concretizata prin accord de mediere.
Legislatia in materia divortului prevede posibilitatea ca instant de judecata sa recomande partilor procedura de mediere in vederea ajungerii la un accord de mediere cu ajutorul unui mediator autorizat in conditiile legii medierii ( Legea 192/2006).

Divort prin mediere
citeste mai mult......

CONTACTATI MEDIATOR CATALIN BURCEA
Telefon: 0745.775.055


Cum ajungeti la noi?
Locatie : Consultati Google Map aici











Postări populare de pe acest blog

BIROU DE MEDIATOR BUCURESTI SECTOR 5 - CATALIN BURCEA - BIROU DE MEDIATOR 0745.775.055

CATALIN BURCEA – BIROU DE MEDIATOR BUCURESTI autorizat din anul 2010 TEL. 0745.775.055 In cadrul Biroului de Mediator unde imi desfășor activitatea, ma raportez la următoarele valori: confidentialitate, impartialitate, neutralitate. Acestea sunt valorile care au stat la baza infiintarii Biroului de Mediator Cătălin Burcea precum si motorul dezvoltarii viitoare al acestui birou de mediere. Apeland la serviciile de mediere ale Biroului de Mediator Cătălin Burcea veti beneficia de experienta in domeniu si mai ales de grijă față de nevoile clienților.  Construirea unei relatii bazată pe confidentialitate, impartialitate și neutralitate, este vitala pentru a satisface nevoile clientilor. Asiguram clientii nostri de un angajament ferm pentru a incerca rezolvarea conflictelor aparute intre ei. In acest sens oferim servicii legale de mediere, suportul si experienta pe care o asteapta de la un mediator. Accentuam importanta parteneriatului prin colaborare stransa cu avocatii si j